Саопштења

ЗА ГАШЕЊЕ ХИЉАДА РАДНИХ МЕСТА У ПАРАЋИНСКОЈ ПРИВРЕДИ ОДГОВОРАН ЛИЧНО ПАУНОВИЋ И ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА

Поводом учесталих напада локалних демократа и њихових сателита а под диригентском палицом Саше Пауновића, повереништво Српске напредне странке истиче да су за затварање хиљада радних места у Параћину одговорни управо они који данас означавају Српску напредну странку као кривца за недавна дешавања у Стаклари. Зна и Параћин али и цела Србија да су Стаклару као и све остале фирме продали управо они који и даље воде нашу општину и то за мизерне износе.

Што се тиче отпуштених радника и формирања спискова прекобројних, писца тих спискова такође могу да потраже у локалној власти, тачније у једном од коалиционих партнера Саше Пауновића који са својим кумовско пословним везама ведри и облачи Стакларом последњих година а када се недавно дао у политику највећу подршку је тражио управо од подређених му стаклараца које је пред стечај заборавио.

Српска фабрика стакла је приватна фирма чији радници и руководиоци могу да буду чланови најразличитијих политичких странака. Тачно је да има и напредњака али највише међу обичним радницима. Менаџерски слој као и синдикалне вође под скутом су Саше Пауновића и то већ дужи временски период. Док Стаклара није приватизована и док је била у државним рукама фабриком је ведрио и облачио ДС. Милијарде дугова за чије санирање радници данас траже помоћ од председника републике направила је управо Демократска странка и Пауновићеви пријатеље тајкуни Шутановац, Ђилас, Шапић и остали.

Сматрамо да је лицемерно да они који су највећи кривци за пропаст не само Српске фабрике стакла већ и осталих параћинских гиганата покушавају да уберу ситне политичке поене манипулишући осећањима радника који су остали без посла. Актуелну локалну власт одржавају у животу купљени одборници и одређене политичке групације које су преко ноћи промениле мишљење о систему вредности који данас управља Параћином. Зато и не чуди колико су ниско спремни да иду не би ли покупи какве такве политичке поене јер им се систем лажи који је грађен годинама распада и подршку међу бирачима готово да немају. Жалосно је што у те сврхе злоупотребљавају људе које су претходно оставили на улици и без посла и због тога ће бити кажњени већ на првим следећим изборима.