Саопштења

НЕОПХОДНИ ВАНРЕДНИ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ КАКО БИ СЕ ЗАУСТАВИЛО ПРОПАДАЊЕ ОПШТИНЕ

Повереништво Српске напредне странке у Параћину залаже се за хитно одржавање ванредних локалних избора јер, власт председника општине Саше Пауновића никада није ни имала подршку већине бирача.

Грађани Параћина више не могу да чекају нити да гледају како Пауновић, вечити председник општине цеди и последњу кап живота својих суграђана, нудећи им само лажна обећања, празне приче у граду који лагано ''убија'' скоро две деценије.

Недопустиво је да човек против кога је на изборима 2016. две трећине грађана било против, одлучује о свима нама. Како? Посредством својих сателита и купљених одборника прекројио је вољу грађана и тиме продужио безнађе и животе свих нас учинио недостојним модерном добу.

Можда полицији и тужилаштву није сумњиво што је један одборник Српске напредне странке одмах након преласка у редове Пауновићеве коалиције добио запослење у општинским службама за себе, ћерку и зета па не желе да испитају тај сплет околности али и ми као и сви грађани Параћина знамо да је управо тај тренутак означио почетак трговине одборничким мандатима у Скупштини општине.

Параћинци немају када да чекају да сви општински фунционери добро напуне џепове.
Инвеститора и нових радних места нема ни на видику, у индустријској зони расте коров а активности председника општине, према његовом сопственом извештају, сведене су на "чиповање паса луталица и садњу дрвореда"?! Још се у самом извештају каже да се "због обимности послова које председник општине обавља у извештају налазе само најбитније активности у протеклој години".
Очигледно је да њему инвестиције нису битне иако је само о њима причао у претходној кампањи. Преговори са Делфијем, Леонијем, италијанским, турским, швајцарским и осталим у кампањи споми јаним инвеститорима пропали су. А то никако нису ни интереси ни жеље Параћинаца!

Параћинци сигурно не желе да заменик председника општине буде човек против кога се пред Вишим тужилаштвом води поступак због сумње да је као директор оштетио ЈКП Параћин за више милиона динара а да директор ЈП Водовод буде човек који је признао пред судом да је као директор оштетио банку за више од 200.000 евра (па се неко пита зашто нестаје вода свакодневно).
Параћинци не желе да дајемо милионе динара за функционисање фиктивних одборничких група и плате фиктивних чланова већа који су већ 2 године без ресора самим тим и без посла. Бруто плата члана већа износи око 100.000 динара!!! Да ли је нормално да неко прима толику плату а да не ради ништа док нам са друге стране младост одлази у иностранство?!
Параћинци не желе да из нашег буџета финансирамо београдске опозиционе медије и кампање Драгана Ђиласа, Шутановца и Саше Јанковића!
Параћнци не желе овакву власт и за то нису ни гласали на локалним изборима 2016. године!

Управо због тога, Српска напредна странка захтева хитно расписивање ванредних локалних избора за Скупштину општине Параћин како би вишедеценијско уништавање града било заустављено а стање у локалној скупштини уподобљено изборној вољи Параћинаца а не вољи Пауновића и његових сателита.