Саопштења

ФОРМИРАЊЕ МЕСНИХ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ПАРАЋИН

Почев од половине јануара месеца 2017.год. Повереништвом Српске напредне странке у Параћину руководе тројица повереника у саставу: Милан Илић, Миодраг Стефановић и Небојша Симић који су се показали и доказали као победнички тим, нарочито после фантастичног успеха на председничким изборима, када је постигнут један од свакако најбољих резултата на територији Србије, а то је 65 % за нашег председничког кандидата, данас председника Србије Александра Вучића.

Иако је после председничких избора било уобичајених не малих страначких активности као што су саопштења за јавност, редовне конференције за новинаре, разне хуманитарне акције, крајем октобра и почетком новембра месеца 2017. Повереништво Српске напредне странке из Параћина, за многе неочекивано, подигло је још више свој политички интензитет и свеопшти рад, кроз формирање месних одбора у већини од 55 месних јединица општине Параћин, и самим тим је јасно ставило до знања грађанству општине Параћин да је време летаргије прошло и да се борба против општинске власти, која је руинирала привреду Параћина, не доносећи ништа ново, све више захуктава.

Док са једне стране имамо председника општине који на зборовима грађана пред не више од четворо петоро људи врти једну исту причу већ 17 година са темама које су у 2017. години за већину грађана општине Параћин депласиране, на другој страни, састанцима месних одбора СНС присуствује и до десет пута више људи него на наведеним зборовима. Чињеница да странка има такву подршку говори о томе да Параћинци желе промене и да су сити безидејне политике локалне власти која је град упропастила.

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији и визији новог руководства, повереник Српске напредне странке Параћин Милан Илић је у оквиру свог обраћања, на пример у селу Својнову рекао да се од почетка фебруара месеца ове године преко 400 људи учланило у странку, што је стварно импозантан број. Грађанима се годинама не дају одговори на тешка политичка и пре свега животна питања, као што је нпр. комасација у селу Доњем Видову, или деценијско неуређење тока Велике Мораве и константно плављење земљорадничких усева у Својнову, без обзира на одговорност и надлежност власти. О приоритету као што је отварање нових радних места, да и не говоримо.

„ Сведоци смо да нам се свакога дана придружује све већи број виђенијих људи, што је генерално за локални одбор од великог значаја због будућег изгледа наше одборничке листе на локалним изборима. Променом Закона о образовању, где директоре школа бира министар директно са листе пријављених кандидата, а не више локална самоуправа као до сад, створена је могућност да локална власт више не поставља на те одговорне функције своје страначке послушнике већ да буду изабрани најквалитетнији кадрови. То ће у многоме ослабиити позицију Демократске странке пред следеће локалне изборе и показати да је њихов досадшњи резултат оствариван искључиво злоупотребом институција и установа под окриљем локалне самоуправе. Такође, поновним спајањем Дома здравља и враћањем истог у систем Опште болнице који ће се десити счледеће године демократе остају без још једног ресурса који су користили за страначку промоцију и куповину гласова. Следећи пут када дођемо у Својново, руководство Српске напредне странке Параћин жели да зна да ли вам је потребна сеоска амбуланта, као што су се по том питању изјаснили грађани Доњег Видова, а ми ћемо до тада знати шта је могуће урадити. Имамо одличну комуникацију са Београдом, скоро па на дневном нивоу отворена су нам сва врата у свим министарствима и учинићемо све што је у нашој моћи да те контаткте искористимо ради довођења нових инвестиција, а самим тим отварања нових радних места у Параћину оног тренутка када будемо дошли на власт. Ситуација се мења из дана у дан, она је све гора и гора по питању незапослености, а сведоци смо и шта се десило са СФС. Јака веза са републичком влашћу мора да постоји, под хитно морају да се отворе нова радна места, где би посао нашло најпре 300 – 400 људи. Председнику општине Параћин је приоритет одржање своје екипе на власти, јер су они заједно већ 17 година, и то више никакве везе нема са Демократском странком, нити са било којом здравом политиком. Ако следеће године дође до промене Устава буди се нада о расписивању ванредних локалних избора, где би Српска напредна странка показала сав свој потенцијал. У оквиру предизборне кампање за евентуалне ванредне локалне изборе, биће посета министара, државних секретара, баш као што је то било у предизборној кампањи за председничке изборе. Овог пута сигуран сам у нашу изборну победу на локалу “, истакао је повереник СНС Параћин Милан Илић.

Проф. Миодраг Стефановић је такође један од повереника који руководи СНС Параћин, и он је у оквиру својих обраћања грађанима указивао на стварање новог моћног тима странке на локалу са крајњим циљем – промена власти у Параћину.

„ Велика је грешка, што се после прошлогодишњих локалних избора није отишло у одређене средине да се анализирају изборни резултати. Требало је поново покренути тим, у међувремену општински одбор СНС је расформиран, ново Повереништво је стартовало под руководством трочланог састава, док смо се најпре ми уиграли, па је затим дошло до одласка 9 – оро одборника СНС Параћин и то 8 – оро у нове одборничке групе, док је 1 отишао у одборничку групу - Сви за Параћин. Све је то требало проћи и после тога подићи главу у чему је повереништво и успело “, сматра повереник Миодраг Стефановић.

На састанку месног одбора Српске напредне странке у Плани, трећи повереник Небојша Симић је подсетио грађане да нови људи чине нову енергију у организацији Повереништва рекавши: „ Свестан сам да се људи у селу плаше актуелног председника општине, али ситуација више није иста као раније. Сведоци смо колико је Параћин као град који је некада био привредна перјаница Поморавља девастиран, а СНС Параћин има за циљ да кроз јасан план и програм Параћин оживи и да се људима врати изгубљена вера. У данашње време људи доста тога сазнају користећи савремена информациона средства као што су интернет, фејсбук и друге друштвене мреже, али је потребно и да се обавештавају и на традиционалне начине, као што је на крају крајева и овај скуп у Плани. Масовност и нови људи јесу кључ свега и без обзира да ли ће се Устав мењати или не, и да ли ће или неће бити ванредних локалних избора, ми се полако као одбор разним страначким активностима спремамо као да ће избори бити сутра “, изјавио је повереник СНС Параћин Небојша Симић.

Координатор за села у СНС у Параћину, Звонко Царевић је наглашавао чињеницу да је након последње конференције за медије која је одржана 8.11.2017. а која је за тему имала представљање нових чланова, квалитет који локална странка поседује је осим остварених људи на челним позицијама неких од јавних и успешних приватних предузећа и комплетна државна структура, у смислу комуникације са републичким органима власти. Суштина јесте да треба гласати за себе, а у свакој средини од 33 села, СНС Параћин гледа да анимира добре домаћине.

Руководство Повереништва СНС Параћин апелује на све људе у општини, у свим месним јединицама, да буду стрпљиви, јер се у странци даноноћно ради на успостављању нормалних односа. Питања људи некако су свуда иста, или бар слична, али наш оптимизам не јењава. Формирани су сви градски месни одбори, у 22 јединице, и остало је још само неколицина њих да се формира по селима да би и тај део посла у организационој структури Повереништва био завршен. Само природна политичка повезаност са републичким нивоом власти даје нормални привредни миље у ком ће се отварати нове фабрике и нова радна места где ће људи радити, а то је вероватно једини нормални животни пут и једини адут који ће пре свега вама гарантовати останак у родном граду, а не тражење нове пословне шансе негде далеко ван Србије.